MENIU

Jurnalistă de la Europa Liberă, ucisă în bombardamentul rusesc asupra Kievului

O jurnalistă de la Radio Europa Liberă/Radio Liberty Ucraina a fost ucisă în timpul bombardamentelor rusești de joi, asupra Kievului, au anunțat reprezentanții postului de radio. O rachetă a lovit etajele superioae ale blocului în care locuia Vira Hirich, producător la postul de radio.

Potrivit unui comunicat al postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL, trupul jurnalistei a fost găsit vineri, printre ruinele de la ultimele 2 etaje ale blocului rezidențial în care locuia. .

“Barbaria Rusiei este de neînțeles. Chemîm toate organizațiile media să condamne uciderea Virei și a tuturor celorlalți ucraineni nevinovați,”a transmis un oficial al Ministerului ucrainena de Externe. 


 

Conducerea editorială a Radio Liberty a transmis condoleanțe familiei jurnalistei, "o persoană inteligentă și deschisă, o adevărată profesionistă."

Postul finanțat de Statele Unite, încă din vremea Războiului Rece și a fostei Uniuni Sovietice, este una dintre dintre puține surse de informare în limba rusă care combate propaganda Kremlinului.