MENIU

Jurnalistă cunoscută din România, relatare șocantă. Cum a vrut să o violeze un fost ministru al Justiției

O cunoscută jurnalistă din România a făcut mărturii cutremurătoare despre un episod din tinerețea sa. Aceasta a dezvăluit că în anii '90 ar fi fost victima unei tentative de viol, protagonist fiind chiar un fost ministru al Justiției. 

Ioana Ene Dogioiu era o tânără jurnalistă angajată la Radio Timișoara, postură din care trebuia să-l intervieveze pe ministrul Gavril Iosif Chiuzbaian, pe atunci membru PUNR.

După ce a ajuns în biroul fostului ministru al Justiției, acesta i-a spus femeii că nu mai are chef de interviu și că preferă să îi povestească despre citez: ,,motanul său care nu mai are parteneră”. Când și-a dat seama despre ce este vorba, jurnalista a încercat să plece, însă bărbatul a prins-o și ar fi încercat să o violeze, potrivit femeii. Norocul a fost că secretara a auzit țipetele și a intrat imediat în birou.

La 30 de ani de la acel eveniment, Ioana Ene Dogioiu susține că societate în care trăim a fost educată într-un stil misogin. Mai mult, aceasta a povestit și despre alte cazuri în care femeile ar fi fost abuzate dar care nu au spus nimic de teamă sau de rușine.

Fenomenul hărțuirii sexuale nu va dispărea niciodată, însă, o soluție pentru a evita cât mai multe situații este educația sexuală. Astfel, copiii bine educați la școală, care au contact cu modelul corect, ajung să privească cu ochi critici chiar și unele chestiuni care se întâmplă în casele lor, a mai spus aceasta.

Gavril Iosif Chiuzbaian s-a retras din politică în 1996 și a murit în 2014.