MENIU

Juncker: Ca să conduceţi bine treburile UE, nu exportaţi conflictele interne (VIDEO)

Klaus Iohannis, întâlnire cu Juncker, la Cotroceni

România preia şefia rotativă a Consiliului Uniunii Europene într-unul dintre cele mai delicate momente de la aderarea noilor state membre, a afirmat, vineri, Jean Claude Juncker, preşedintele Comisie Europene, la prima reuniune a colegiului comisarilor, sub conducerea României. Juncker a reamintit priorităţile şi dificultăţile mandatului ţării noastre şi i-a avertizat pe liderii de la Bucureşti să-şi rezolve problemele interne şi să nu exporte conflictele, dacă doresc o preşedinţie de succes. 

"Sper că preşedinţia română poate avea o contribuţie semnificativă pentua a le demonstra celor care consideră că Europa are două blocuri, unul dezvoltat, altul mai puţin dezvoltat, că se înşeală şi că Europa este un continent cu doi plămâni, la fel de importanţi. Sper să impuneţi şi în ţară o atmosferă de consens, nu trebuie să exportăm conflicte, să ne antrenăm într-o luptă politică fără sens şi fără scop şi de aceea trebuie să stabiliţi la nivel intern premiezele pentru a avea o preşedinţie de succes," a declarat Jean Claude Juncker. 

Oficialul european a amintit desprte cât de importantă este ajungerea la un acordul de principiu pe viitorul cadru financiar multianual pe 7 ani, domeniu în care "România trebuie să depună mari eforturi şi să se se ocupe îndeaproape şi cu atenţie."

"Tot preşedinţia română, cu eleganţă, trebuie să gestioneze această perioadă delicată, dacă nu chiar tragică, de după Brexit.  Plecarea Regatului Unit n-ar fi trebuie să aibă loc, dar asta este democraţa, trebuie să acceptă, chiar dacă e vorba de o ruptură în sânul Europei, un eveniment de care ar fi fost mai bine să ne fi lipsit", a mai afirmat Juncker.  

Va şi şi o preşedinţie a democraţiei, pentru că vom participa, activ, la alegerile europene. Ar trebui să fim atenţi ca aceste alegeri să se desfăşoare cât mai bine, pentru a ne putem apăra împotriva ingerinţelor nedorite, din alete părţi", a mai declarat Juncker.

SURSĂ VIDEO: Realitatea TV

Mai multe articole despre:
JUNCKER tusk