MENIU

Jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie, imunizată cu prima doză de vaccin anti-COVID-19. Ce spun autoritățile

Campanie vaccinare anti-Covid UK

Anunț important făcut de autoritățile britanice legat de lupta pe frontul combaterii pandemiei de coronavirus. Potrivit ministrului Sănătăţii Matt Hancock, până în prezent, jumătate din populaţia adultă a Marii Britanii a primit o primă doză de vaccin anti-Covid, oficialul salutând,a stfel, un "succes imens" pentru această ţară, cea mai îndoliată din Europa de pandemia de coronavirus. 

"Este atât de important, deoarece acest vaccin este calea noastră de a ieşi din această pandemie. Programul de vaccinare britanic este un mare succes şi asta datorită muncii grele a numeroase persoane. Nu este uşor, dar facem progrese uriaşe", a subliniat ministrul, într-un videoclip postat pe Twitter, încurajând populaţia să se vaccineze.

Marea Britanie a administrat peste 26 de milioane de prime doze de vaccin anti-COVID19. Numai în cursul zilei de joi au fost administrate 660.276 de doze de vaccin.

Campania de vaccinare a fost extinsă recent la persoanele peste 50 de ani, iar premierul Boris Johnson, în vârstă de 56 de ani, a primit chiar ieri  prima doză de vaccin AstraZeneca.

Ţara din Europa cea mai afectată de pandemia de COVID-19 cu peste 126.000 de decese, Marea Britanie foloseşte vaccinurile Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford. Vaccinul Moderna a fost aprobat de autoritatea de reglementare britanică şi ar urma să fie disponibil "în următoarele săptămâni", relatează Agerpres.