MENIU

Judecătorii pasează procesul lui Ion Iliescu - Fostul președinte acceptă retragerea titlului de revoluționar

Ion Iliescu

Este război în justiție pe tema retragerii certificatului de revoluționar al fostului președinte Ion Iliescu. Judecătorii de la două instanțe se contrazic pe cine este competent să tranșeze acest caz. Așa că acum le revine magistraților de la Înalta Curte decizia. Interesant este că fostul președinte nu a fost deloc reprezentant de un avocat în acest proces.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, că nu are competenţa să judece dosarul în care Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari solicită anularea şi retragerea titlului de luptător pentru victoria Revoluţiei din 1989 acordat fostului preşedinte Ion Iliescu. Cum anterior şi Tribunalul Bucureşti îşi declinase competenţa în acest caz, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va trebui să decidă ce instanţă va trebui să soluţioneze dosarul.

Ion Iliescu acceptă retragerea titlului de revoluționar. Fostul șef de stat nu a venit la proces, n-a depus niciun document la dosar împotriva acțiunii reclamantului și nici nu a avut avocat.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti Secţia a-VIII a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Declină cauza în favoarea Tribunalului Bucureşti – Secţia a-II a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Înaintează cauza Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă”, a decis luni Curtea de Apel Bucureşti.

Mai multe articole despre:
iliescu proces revolutionar