MENIU

"Joker", depășit de un alt film în topul încasărilor

Filmul Joker a fost devansat în box-office-ul nord-american în fața unui alt block-buster, în una dintre cele mai strânse bătălii purtate în istoria recentă a acestui clasament al încasărilor cinematografice din America de Nord.

Angelina Jolie şi-a păstrat statutul de actriţă populară şi l-a învins pe Joaquin Phoenix weekendul trecut, după ce filmul "Maleficent: Mistress of Evil" a devansat în pofida estimărilor lungmetrajul "Joker" în box-office-ul nord-american, în una dintre cele mai strânse bătălii purtate în istoria recentă a acestui clasament al încasărilor cinematografice din America de Nord, au anunţat jurnaliştii de la revista Variety.

Cifrele finale publicate luni au arătată că încasările obţinute de filmul "Maleficent: Mistress of Evil", produs de Disney, le-au depăşit cu o diferenţă infimă pe cele ale filmului "Joker", produs de Warner Bros - 19,37 milioane de dolari, comparativ cu 19,25 milioane de dolari - în urma proiecţiilor realizate în cinematografele nord-americane în weekendul trecut (25-27 octombrie).

Această diferenţă de doar 120.000 de dolari a fost însă suficientă pentru a nega filmului "Joker" şansa de a reveni pe primul loc în box-office-ul nord-american, poziţie pe care a mai ocupat-o în primele sale două weekenduri de după lansarea sa din urmă cu patru săptămâni.

Estimările pentru weekendul trecut vorbeau despre un al treilea weekend pe care "Joker" urma să îl petreacă în fruntea box-office-ului, întrucât ar fi urmat să depăşească "Maleficent: Mistress of Evil", care se clasase pe prima poziţie în weekendul premierei sale.

Deşi s-a plasat în cele din urmă pe locul al doilea în box-office-ul nord-american, "Joker" se bucură în continuare de un succes de casă răsunător, obţinând încasări de 277,6 milioane de dolari pe piaţa internă (Statele Unite şi Canada) şi încasări totale de 849,1 milioane de dolari pe plan mondial.

Al doilea weekend consecutiv petrecut pe primul loc în box-office de către "Maleficent: Mistress of Evil" reprezintă totuşi o consolare pentru studioul Disney, ţinând cont de relativa contraperformanţă a acestui film pe piaţa internă: 66,2 milioane de dolari în 10 zile de proiecţii. Din fericire, performanţa internaţională a peliculei a fost una consistentă - 228 milioane de dolari - şi a făcut ca box-office-ul mondial al acestui film să ajungă la 295,6 milioane de dolari, în contextul în care bugetul său de producţie a fost de 180 de milioane de dolari.

Filmul original, "Maleficent", tot cu Angelina Jolie în rolul principal, a fost un concurent redutabil în box-office-ul mondial din 2014, când a obţinut încasări totale de peste 750 de milioane de dolari pe plan mondial.

Mai multe articole despre:
Joker