MENIU

Joe Biden, îngrijorat de situația din Fâșia Gaza. Ce i-a transmis premierului Netanyahu

Joe Biden/sursa foto: Profi Media

Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat sâmbătă profunda sa îngrijorare cu privire la continuarea escaladării violenţei, reafirmându-şi sprijinul pentru "dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete ale Hamas", într-un dialog telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Conform Agerpres, liderul de la Casa Albă şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la "siguranţa jurnaliştilor" după ce o lovitură israeliană a distrus o clădire-turn cu 13 etaje din Gaza care adăpostea mai multe media internaţionale, inclusiv sediul agenţiei americane AP, potrivit unui comunicat de la Washington.

"Preşedintele şi-a reafirmat sprijinul ferm pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete ale Hamas şi ale altor grupări teroriste din Gaza" şi "a condamnat aceste atacuri aleatorii asupra oraşelor din Israel", conform comunicatului de presă.

Liderul de la Casa Albă "şi-a exprimat, de asemenea, profunda îngrijorare cu privire la violenţa în cadrul comunităţile din Israel. El a lăudat declaraţiile prim-ministrului şi ale altor lideri care se opun unor astfel de acţiuni de ură".

Biden a "remarcat, de asemenea, că actuala fază a conflictului a costat în mod tragic viaţa unor civili israelieni şi palestinieni, inclusiv a unor copii".

Preşedintele american şi-a exprimat, în final,"sprijinul pentru măsuri ce permit poporului palestinian să se bucure de demnitate, securitate, libertate şi oportunităţi economice pe care le merită şi şi-a afirmat sprijinul pentru soluţia celor două state"

Mai multe articole despre:
Biden SUA israel gaza