MENIU

Joe Biden i-a trimis lui Vladimir Putin "Vulpea argintie", pentru a negocia criza din Ucraina

Vulpe argintie

Wendy Sherman, poreclită „vulpea argintie”, datorită înfăţişării sale şi a stilului de a purta negocieri, este una dintre principalele arme pe care mizează președintele  american Joe Biden in negocierile pentru detensionarea situației din Ucraina. 

Wendy Sherman, adjuncta secretarului de stat al SUA, este unul dintre cei mai pricepuţi diplomaţi din lume, potrivit BBC.

„Vulpea de Argint” va participa miercuri la reuniunea Consiliului NATO-Rusia, după ce marți a discutat, timp de 8 ore, cu viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov.

Administraţia Biden speră să dezamorseze situaţie tensionată prin negocieri cu Kremlinul, iar Wendy Sherman este în elementul ei. Cunoscută la Washington pentru stilul ei înţepător, diplomatul în vârstă de 72 de ani nu se fereşte să abordeze direct subiectele dificile.

Sub preşedintele Bill Clinton, ea a încercat să încheie un acord cu nord-coreenii privind stoparea eforturilor nucleare ale Phenianului, iar sub preşedintele Barack Obama a preluat conducerea negocierilor asupra dosarului nuclear iranian, incheiate cu un acord istoric.

Preşedintele rus Vladimir Putin a desfăşurat aproximativ 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, alientând temerile legate de o nouă incursiune în statul vecin.

Mai multe articole despre:
negocieri rusia sua biden putin vulpea argintie