MENIU

Joe Biden are planuri mărețe cu vaccinarea anti-COVID. SUA vor să imunizeze 300 de milioane de americani până la finalul verii

Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a anunţat marţi că administraţia de la Casa Albă va accelera campania de vaccinare şi va spori dozele de vaccin disponibile săptămânal cu 16%, începând cu februarie.Noul șef de stat al SUA speră să aibă suficiente doze pentru a vaccina 300 de milioane de americani până la finalul verii, cel târziu începutul toamnei.

Conform Mediafax, Joe Biden plănuieşte să se coordoneze mai bine cu guvernatorii americani şi va transmite din timp notificări legate de volumul viitoarelor doze pe care le primesc în statele respective. Președintele a menţionat că sistemul de distribuţie organizat de administraţia Trump este chiar mai dezastruos decât a anticipat inițial.

Joseph Biden a catalogat distribuţia vaccinului anti-COVID drept un efort asemănător unei perioade de război, în contextul în care 400.000 de americani au murit într-un an de pandemie. Mai mult aproximativ 25% dintre cazurile de coronavirus declarate oficiale la nivel mondial provin din Statele Unite.

Mai multe articole despre:
Biden coronavirus global vaccinare anticovid