MENIU

Jocuri de Putere, cu Oreste Teodorescu - Ascensiunea partidului AUR sau ieșirea din colivia ideologică

Jocuri de Putere, cu Oreste Teodorescu

Este în natura noastră umană căutarea unui spațiu de confort. Oamenii trăiesc in bule, ca in niște colivii ideologice unde caută sa-și valideze propriul sistem de valori, este ceva firesc, toți fugim de durere și cautam plăcere: politica socială, mistica sau agnostica.

Greșim fundamental doar atunci când ne consideram părerile convingeri și mai ales când ajungem reducționist la gândul ca doar bula noastră conține adevarul pe când toate celelalte sunt fundamental greșite și atunci, fără sa realizăm, ne lăsam cuprinși de un dispreț suveran față de toți cei care nu ne împărtășesc ideile.

Apare atunci resentimentului, frustrarea și, peste noapte, ca prin farmec, din cetățeni ne transformam în militanți, și din votanți în revoluționari, convinși că doar dreptatea noastră poate schimba sistemul in bine. Pe cei mai mulți dintre noi ne-a îngrozit absenteismul din 6 Decembrie și ne-a prins cu garda jos intrarea cu un procent semnificativ a partidului AUR în Parlament, cu un profund manifest anti-globalizare, cu accente  xenofobe, anti-semite, euro-sceptice și anti-occidentale.

 Însă, dacă suntem înțelepți, ar trebui să ne explicăm de ce peste 10% dintre noi sunt convinși că ne îndreptam intr-o direcție greșita și că democrația nu este altceva decât o metodă prin care unii puțini prospera, exploatând lipsa de interes a celor mulți. Așa ca toți cei care se simt dezamagiți de rezultatul alegerilor ar trebui să aibă forța de a privi critic acele surse care i-au făcut să aibă o imagine deformată a realității. Va aștept diseară alături de consultantul geopolitic Iulian Chifu, expertul in comunicare Matei Ladea  și consultantul politic George Rîpă.

Mai multe articole despre:
jocuri de putere oreste teodorescu