MENIU

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Analiza neputinței noastre, la 4 ani de la incendiul de la Colectiv

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Analiza neputinței noastre, la 4 ani de la incendiul de la Colectiv

Vom redeschide, în această seară, un capitol extrem de dureros și vom face o foarte onestă analiză a neputinței noastre. Au trecut 4 ani de la cumplita tragedie Colectiv, timp în care victimele, supraviețuitorii și rudele celor decedați au așteptat tăcute să se facă dreptate, iar vinovații să suporte consecințele legii! Am strigat cu toții atunci "coruptia ucide", dar niciunul dintre noi nu ne-am gândit ca ignoranța și pasivitatea autorităților ne vor îngropa speranța că România poate deveni cândva normală!

Colegii de la Libertatea au intrat în posesia unei filmări de 20 de minute și 40 de secunde realizate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului, și ascunse de către superiorii lui.

Cum poate funcționa un stat în condițiile în care instituții ale sale ascund altor instituții ceea ce ar trebui, de fapt, să fie public, în interes general?

In sfârșit, la patru ani de la tragedie, procurorii militari și polițiștii de la Serviciul Omoruri au început cercetările în dosarul deschis până acum in rem, în care erau cercetate faptele, după ce în spațiul public au apărut imaginile care au fost ascunse timp de 4 ani.

Vom dezbate acest nou capitol din Dosarul Colectiv alături de Irina Chelba, sora victimei Alexandru Chelba, Gabriel Popescu, supraviețuitor, Angi Serban, “Coruptia ucide”, Oana Stanciulescu și Grigore Cartianu.

Mai multe articole despre:
oreste teodorescu jocuri de putere