MENIU

Jobul care îţi poate aduce un salariu de început de 2.000 de lei lunar

Specialiștii în rețelistică, securitate și cloud computing se numără printre cei mai căutaţi în acest moment în industria de profil. Salariul unui debutant porneşte de la 2.000 de lei lunar, se arată într-o analiză realizată de Academia Credis, cea mai mare academie Cisco din Europa.

Specialiștii în rețelistică, securitate și cloud computing se numără printre cei mai căutaţi în acest moment în industria de profil. Salariul unui debutant porneşte de la 2.000 de lei lunar.

Potrivit datelor Credis, cererea de cursuri axate pe tehnologii de mare actualitate precum securitate informațională, cloud computing și Internet of Everything (IoE) va crește în 2015.

Tot mai mulți angajați din diverse alte domenii, în special din comerț, contabilitate sau marketing, precum și șomeri se reorientează profesional, îndreptându-se spre IT, domeniu în care vor să lucreze sau chiar să-și deschidă o mică afacere, pornind de la cererea tot mai mare de specialiști IT de pe piața globală a muncii și fiind atrași de salariile mult mai mari.

În momentul de față, cele mai căutate cursuri sunt cele de rețelistică (routing & switching, securitate) în cadrul Cisco Networking Academy, sisteme de operare (Microsoft IT Academy, Linux Professional Institute), dar există cerere în creștere pentru cursuri de programare și web design.

În prezent, cursurile oferite de Academia Credis acoperă o gamă variată de tehnologii, precum: routing&switching, securitate, inițiere IT, infrastructură cloud, sisteme de operare (Microsoft, Linux), limbaje de programare (Java, PHP) și web design.

Prețul unui curs pornește de la 400 lei (pentru elevi, studenți și șomeri) și poate ajunge până la 2.000 lei (pachete de cursuri, programe care includ manuale și examene de certificare), în funcție de complexitatea programului studiat.

Un curs durează, de regulă, între 2 și 10 luni, iar la finalul programelor, absolvenții au șanse mari să găsească locuri de muncă în sectorul IT&C, cu salarii ce pot varia între 2.000 și 6.000 lei, în funcție de specializare, nivelul cursului absolvit și experiență, se mai arată în analiza Academiei Credis