MENIU

Jens Stoltenberg: „Suntem într-o fază decisivă a războiului! Este important să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie"

Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a pronunţat din nou în favoarea furnizării de mai multe arme grele Ucrainei, înaintea unor noi discuţii la Ramstein privind ajutorul militar occidental pentru această ţară. 

„Angajamentele recente pentru echipamente grele de război sunt importante - şi mă aştept la mai multe în viitorul apropiat”, a declarat Stoltenberg, duminică, pentru ziarul german de afaceri Handelsblatt, conform Agerpres.

„Suntem într-o fază decisivă a războiului. Ne confruntăm cu lupte crâncene. Prin urmare, este important să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a învinge şi pentru a continua ca naţiune independentă. Sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace”, a spus el.

Jens Stoltenberg a vorbit înaintea unei noi reuniuni de coordonare a ţărilor occidentale care oferă ajutor Ucrainei, care va avea loc pe 20 ianuarie la baza americană de la Ramstein, în Germania.

Mai multe articole despre:
stoltenberg nato romania putin rusia razboi