MENIU

Japonia extinde STAREA DE URGENȚĂ în alte șapte prefecturi. Noi RESTRICȚII pentru populație

Japonia extinde starea de urgență în alte șapte prefecturi

Decizie de ultim moment luată de autoritățile nipone. Starea de urgență impusă ca urmare a pandemiei de coronavirus va fi extinsă și în alte regiuni din țară ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, potrivit Reuters, preluat de Agerpres. 

Prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, a decis, astăzi, să extindă starea de urgenţă în alte şapte prefecturi, inclusiv Kyoto, Osaka şi Fukuoka, numărul prefecturilor afectate de această măsură ajungând, astfel, la 11.

Ca urmare a acestei măsuri, rezidenţii din cele 11 prefecturi sunt sfătuiți să evite ieşirile nenecesare, iar barurile şi restaurantele să se închidă până la ora 20:00. Măsura rămâne în vigoare până pe 7 februarie.

"Stadiul infecţiilor continuă să fie foarte grav", a spus ministrul Sănătăţii, Norihisa Tamura, în cadrul unei întâlniri cu experţii.

"În funcţie de evoluţia ulterioară a situaţiei, există opţiunea de a extinde starea de urgenţă la întreaga ţară\"\", a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei medicale japoneze cu prilejul unei conferinţe de presă. "Vrem ca guvernul să ia măsuri anticipat".

Starea de urgenţă care se întine, pentru moment, pe durata unei luni a fost declarată joia trecută, mai exact pe 7 ianuarie, pentru Tokyo şi trei prefecturi învecinate - Chiba, Kanagawa şi Saitama - autorităţile din regiune făcând eforturi de a ţine sub control un al treilea val, sever, al pandemiei.

De la debutul pandemiei și până în prezent, Japonia a înregistrat 292.212 de cazuri de infecrae cu COVID-19 și 4,094 de decese. 

 

Mai multe articole despre:
japonia stare de urgenta japonia