MENIU

Japonia, afectată de cel mai violent taifun din ultimii 60 de ani

<p>Japonia, afectată de cel mai violent taifun din ultimii 60 de ani&nbsp;</p> <p>Foto: BBC</p>

Taifunul Hagibis a ajuns în Japonia și deja face ravagii. O persoană a murit din cauza vânturilor violente, au fost deja perturbări ale transportului și pene de curent.   

Puternicul taifun Hagibis a fost precedat de ploi torențiale și vânturi violente ce au provocat deja moartea unei persoane, relatează BBC. Peste 1,6 milioane de oameni au primit recomandări de evacuare. 

Hagibis ( a provocat deja perturbări ale transportului și pene de curent.

Hagibis (înseamnă „viteză” în filipineză)  ar putea fi cea mai puternică furtună care va lovi Tokyo din ultimii 60 de ani. În 1958 și oamenii ar trebui să se pregătească de valuri uriașe și ploi abundente, a anunțat Agenția meteorologică a Japoniei.

Premierul Shinzo Abe a ordonat miniștrilor săi să facă tot ce le stă în putință să asigure siguranța oamenilor.

Meteorologii prognozează că în zona de coastă pacifică a insulei Honshu, cea mai populată din Japonia, se vor înregistra valuri înalte, care ar putea provoca inundații și alunecări de teren.

Vântul va ajunge la peste 180 km/oră pentru început, potrivit meteorologilor.

 

Vântul a început să se intensifice în prefectura Chiba, la est de Tokyo, un bărbat fiind ucis după ce mașina în care se afla a fost răsturnată de vânt.  Cel puțin  patru persoane au fost rănite, sâmbătă, în prefectura Chiba, la est de Tokyo, unde rafalele puternice de vânt au spulberat acoperișurile unor clădiri.

Oficiali ai prefecturii Chiba, care a fost lovită și de taifunul Faxai acum o lună, le-au spus oamenilor să își pregătească provizii de mâncare și apă pentru până la trei zile. Unele supermarketuri au rămas deja fără apă îmbuteliată și baterii.

Mai multe autorități municipale au emis avize de evacuare pentru zonele cu risc deosebit, inclusiv unele aflate în regiunea capitalei Japoniei, Tokyo.

Două partide de la Cupa Mondială de rugby au fost anulate din cauza vremii

Magazinele și fabricile au fost închise în mai multe zone ca măsură de precauție, iar organizatorii Cupei Mondiale de rugby au anunțat, joi, că două partide au fost anulate pe motive de siguranță, din cauza taifunului.

Cupa Mondială de rugby nu este singurul eveniment afectat de taifunul Hagibis. Duminică va avea loc și Marele Premiu al Japoniei, pe circuitul Suzuka. Organizatorii Formula 1 au anunțat că au anulat toate cursele de pregătire și calificare programate sâmbătă.