MENIU

O japoneză, declarată cea mai bătrână femeie din lume. Ce tabiet zilnic are

Kane Tanaka, aproape să bată toate recordurile

O japoneză a fost declarată, sâmbătă, cea mai bătrână femeie din lume. Bătrâna se trezeşte la ora 6 în fiecare dimineaţă, face exerciții de matematică şi rămâne activă până la ora 21.00.

O femeie din Japonia în vârstă de 116 ani şi 66 de zile, căreia îi plac matematica şi jocuri de societate precum Othello, a fost confirmată sâmbătă de Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai bătrână persoană din lume.

Kana Tanaka a primit sâmbătă o diplomă care îi certifică recordul, la căminul de bătrâni unde locuieşte în prezent, din oraşul Fukuoka, în sud-vestul Japoniei, potrivit editorului volumului anual de recorduri şi curiozităţi.

Ceremonia de înmânare a diplomei s-a desfăşurat în prezenţa familiei şi a primarului localităţii, a mai precizat Cartea Recordurilor Guinness.

Kana Tanaka a devenit cea mai vârstnică persoană din lume după ce o altă japoneză, Chiyo Miyako, a decedat pe 22 iulie 2018, la vârsta de 117 ani.

Kana Tanaka s-a născut la 2 ianuarie 1903, a şaptea dintre cei opt copii ai familiei. S-a căsătorit cu Hideo Tanaka la 6 ianuarie 1922 şi a avut patru copii, precum şi o fiică pe care a adoptat-o de la sora ei.

O femeie din Franța, Jeanne Louise Calment, deține recordul de cea mai bătrână femeie din toate timpurile, ea a decedat la vârsta de 122 de ani, potrivit The Guardian.

De ce femeile din Japonia arată la 50 de ani ca la 20. Secretul lor este dezvăluit

Holograma japoneză care face furori în întreaga lume

Mai multe articole despre:
japoneză kane tanaka