MENIU

Jandarmeria Română: "Organizatorii protestelor din Capitală sunt cunoscuți și vor fi amendați". Ce spun reprezentanții instituției despre incidente

Protest Capitală / Foto: Inquam / George Călin

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au anunţat, în urmă cu scurt timp, că nu au fost înregistrate incidente la protestul anti-restricții care se desfăşoară în această seară, în Capitală, la care participă - conform unelor estimări - peste 1000 de persoane. Organizatorii protestului sunt cunoscuți și vor fi însă amendaţi pentru depăşirea numărului de participanţi, care în prezent este limitat la 100 pentru a limita pandemia de coronavirus.

„Până în acest moment nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legeaOrganizatorul a depăşit numărul maxim de 100 de persoane permis de legislaţia în vigoare, pentru care vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Avem organizatori, sunt proteste declarate şi asta ne uşurează nouă misiunea, pentru că avem cu cine să relaţionăm şi avem cum să avem o legătură permanentă cu participanţii la adunarea publică printr-un reprezentant al acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Ciprian Romanescu, a menţionat că poliţiştii rutieri au asigurat fluenţa traficului, fără a fi aplicate restricţii de circulaţie. Precizarea a fost făcută în contextul în care protestatarii care s-au adunat iniţial în Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei.

„Noi momentan recurgem la dialog, colegii de la Jandarmerie fac acest lucru, încercăm evitarea declanşării oricărui eveniment nefericit, până acum nu au fost înregistrate evenimente negative şi sperăm că nu vor apărea incidente până la finalul acestui protest”, a mai spus Romanescu.

Mai multe articole despre:
jandarmerie protest capitala incidente amenzi