MENIU

Jandarmeria explică șocant agresarea jurnaliștilor: ”Nu părăsești zona, îți asumi intervenția”

<p>Protest cu violențe, vineri 10 august / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei consideră că agresarea jurnaliștilor care se aflau în Piața Victoriei pentru a-și face meseria este de înțeles. 

Explicații halucinante ale purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, care nu a aflat că instituțiile statului sunt obligate să-i protejeze pe ziariștii care își fac meseria și nu se află la proteste pentru a se lupta cu forțele de ordine.

În opinia lui Marius Militaru, jurnaliștii au același statut ca protestatarii. Întrebat în timpul emisiunii Jocuri de Putere de ce au fost răniți mai mulți jurnaliști, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că aceștia sunt și ei cetățeni români și se aflau în Piață în momentul intervenției.

”Ziariștii sunt cetățeni, sunt români ca toți cei care erau în piață. ”Nu părăsești zona, îți asumi intervenția”, a spus Militaru. 

Mai mulți jurnaliști au fost loviți de jandarmi, deși se aflau în Piața Victoriei pentru a-și face meseria, nu pentru a lua parte la proteste, cu atât mai puțin pentru a participa la confruntările cu forțele de ordine.

Printre cei care au reclamat că au fost agresați se numără un jurnalist Hotnews.ro, dar și jurnaliștii televiziunii publice austriece.

Cancelarul austriac a cerut de altfel anchetarea intervenției Jandarmeriei asupra ziariștilor și a amintit autorităților de la București despre necesitatea protejării libertății de exprimare.