MENIU

Jandarmeria dă o jumătate de milion de euro pentru a-şi completa stocul de muniţie şi gaze

După intervenţia brutală şi masivă de vinerea trecută, contra manifestanţilor din Piaţa Victoriei, Jandarmeria Capitalei are nevoie de şi mai mult armament şi muniţie. 

Astfel, Jandarmeria a lansat procedura de achiziție a 10.000 de cartușe calibrul 12 cu bile de cauciuc cu un buget de aproape 10.000 de euri, cartușe calibrul 38 cu efect iritant, fumigen și lacrimogen pentru care a pregătit 375 de mii de euro și 5.000 de grenade de mână cu efect iritant lacrimogen pentru care are un buget de 110 mii de euro, potrivit Realitatea TV.

Muniția pe care Jandarmeria intenționează să o cumpere este de același tip cu cea folosită vineri noapte la Mitingul Diasporei.

În plus, vor mai fi cumpărate 33 de pistoale cu gaze, pentru care a pregătit un buget de peste 47 de mii de euro, precum şi 25 de măști cu filtru pe care vor să cheltuiască 4.000 de euro.

Potrivit unei estimări Rise Project, la protestul de vinerea trecută Jandarmeia a r fi consumat muniţie şi gaz în valoare de 13 miliona de lei, adică aproximativ 3 milioane de euro.

Mai multe articole despre:
jandarmerie