MENIU

Jandarmeria Constanța a aplicat amenzi RECORD la protestul anti-restricții de luni seara

Amenzi aplicate de Jandarmerie

Aproape 160 de amenzi, în valoare totală de peste 82.000 de lei, au fost aplicate participanţilor la acţiunea de protest desfăşurată luni, în municipiul Constanţa, faţă de măsurile restrictive impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Constanţa a informat marţi, printr-un comunicat de presă, că până la acest moment au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 82.100 de lei, pentru nedeclararea manifestaţiei şi pentru desfăşurarea acestora fără respectarea prevederilor legale.

Totodată, trei adolescenţi care trăgeau cu praştia în coloana de manifestanţi ce se afla în marş pe Bulevardul Marinarilor au fost identificaţi şi amendaţi cu suma totală de 900 de lei, pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, conform Agerpres.

"În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea şi sancţionarea şi a altor persoane care au încălcat legea. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară", a menţionat IJJ.

Sute de protestatari, nemulţumiţi de măsurile restrictive dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii COVID-19, au mărşăluit, luni seara, pentru a doua zi consecutiv, pe străzile municipiului Constanţa.

Mai multe articole despre:
Constanta jandarmi