MENIU

Ce MĂSURI s-au luat după bătaia cu pumni și picioare de la Târgul de Crăciun din București. Anunțul Jandarmeriei Capitalei

Bătaie târg Crăciun București/ Captură video

Jandarmeria Capitalei a făcut, duminică, câteva precizări importante legate de bătaia cu pumni și picioare de la Târgul de Crăciun din București. Potrivit sursei citate, împotriva persoanelor implicate în conflict "s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  loviri sau alte violențe". 

"Sâmbătă seara, în jurul orei 21.45, în incinta târgului de Crăciun de la Piața Constituției, la Carusel, a avut loc o altercație între 7 persoane, 4 bărbați și 3 femei, membri a două familii, aceasta pornind de la o poză. 

Patrula de jandarmi care se afla în zonă a intervenit pentru aplanarea conflictului, toate cele 7 persoane fiind conduse la Secția 17 Poliție pentru luarea măsurilor legale.

Astfel, împotriva acestora s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  loviri sau alte violențe, în conformitate cu prevederile art. 193 CP", informează un comunicat al Jandarmeriei. 

În acest context, Jandarmeria Capitalei recomandă cetățenilor care participă la evenimente care implică un număr mare participanți să aibă un comportament civilizat, părinții să acorde o atenție deosebită copiilor și să aibă grijă de bunurile personale.

De asemenea, dacă sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, oamenii sunt încurajați "să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie".

"Principala noastră misiune o reprezintă siguranța cetățenilor!", se mai arată în comunicatul citată. 

Reamintim că mai mulți părinți s-au luat la bătaie la Târgul de Crăciun din Piața Constiuției. Incidentul s-a petrecut chiar sub ochii copiilor și a altor sute de oameni. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a calma spiritele. 

Scandalul a pornit după ce părinții unor copii nu s-ar fi înțeles pe locurile din carusel. La scurt timp, situația a degenerat și au început să se lovească, fără să țină cont de prezența micuților. Imaginile au fost filmate de un martor și postate în mediul online.