MENIU

Jaf de proporții pe litoral. Hoții au luat cu asalt un camping din Mamaia

Camping GPM din Mamaia

Mai mulți turiști aflați pe litoral, în vacanță, au rămas fără bani și bunuri. Aceștia erau cazați în capingul GPM, situat între stațiunea Mamaia și Năvodari,transmite presa locală.

Turiștii prădați spun că în noaptea de 24 spre 25 iulie persoane necunoscute au pătruns în autoturisme și rulote și au furat tot ce au găsit. Oamenii legii au declanșat o anchetă.

Oamenii aflați în concediu, pe litoral, s-au trezit ancorați într-o situație de coșmar. Marți noaptea, persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri din campingul GPM, unii dintre turiști fiind nevoiți acum să se întoarcă la domicilii întrucât au rămas fără bani.

Spre exemplu, unui turist din Bucureşti i s-a sustras suma de 3.000 de dolari şi un telefon mobil marca Asus Zenton 3 Ultra, dintr-o rulotă, din cercetări stabilindu-se că autorii au pătruns pe uşa de acces lăsată deschisă, scrie Replicaonline.ro. Altui turist din Bucureşti i-a fost furată suma de 2.800 lei din rulotă, autorii pătrunzând pe un geam lăsat deschis.

Și doi turiști din Galați se numără printre victime. Unul reclamă furtul dintr-o autoutilitară Volkswagen a sumei de 260 lei şi a unui telefon mobil Samsung Galaxy A5. Și aici autorii au pătruns pe portiera stânga faţă ce fusese lăsată neasigurată. Celălalt păgubit reclamă furtul sumei de 1.200 lei şi a unui telefon mobil Samsung Galaxy J5 din autoturismul marca Dacia Logan, autorii pătrunzând prin forţarea butucului portierei dreapta faţă.

Societatea în cauză avea obligaţia, conform Legii 333 să asigure paza şi protecţia bunurilor, ceea ce nu a realizat corespunzător, potrivit anchetatorilor. Anterior, poliţiştii din Năvodari au efectuat un control la această firmă privind respectarea Legii 333 și au pus în vedere să se remedieze problemele constatate, iar pe 25 iulie au sancţionat-o cu 2.000 lei pentru nerespectarea dispoziţiilor anterioare ale poliţiştilor, iar paznicul s-a ales cu o amendă în valoare de 100 de lei.

Mai multe articole despre:
jaf Mamaia litoralul românesc camping