MENIU

J-Queen, fructul urât mirositor, care costă 1000 de dolari

Cei care îl considerau doar un fruct tropical urât mirositor vor trebui să-şi schimbe părerea, deoarece «J-Queen», o varietate rară de durian care creşte în copaci odată la trei ani, a fost vândut în Indonezia pentru suma de 14 de milioane de rupii (aproximativ 1000 de dolari).

În Asia, durianul este considerat o adevărat delicatesă, iar noul tip devine astfel unul dintre cele mai scumpe fructe din lume.

Salariul mediu lunar în Indonezia este de aproximativ 160 de euro şi pentru a cumpăra un singur «J-Queen», un cetăţean ar trebui să lucreze cel puţin 5 luni. Aceste fructe care au un gust asemănător ‘untului de arahide’ au fost expuse în centrul comercial Plaza Asia din Tasikmalaya, un oraş din provincia Java de Vest, şi potrivit mass-mediei locale, cel puţin două exemplare ar fi fost deja vândute.


Creatorul fructului «J-Queen» este Aka, un student indonezian în vârstă de 32 de ani originar din Tasikmalaya, care a încrucişat două soiuri de calitate superioară provenite din diferite părţi ale Indoneziei. «J-Queen» are formă rotundă şi este de culoare galbenă: ‘Intenţia mea a fost cea de a îmbunătăţi produsele agricultorilor creând durieni de calitate superioară – a mărturisit Aka site-ului local Tribunnews”. sursa: rador.ro.

Mai multe articole despre:
fruct J-Queen cel mai scump fruct