MENIU

Izvorul Tămăduirii. Biserica din România unde apa sfințită este păzită peste noapte de jandarmi

Biserica unde apa sfințită e păzită de jandarmi. Foto/Inquam

Marea sărbătoare Izvorul Tămăduirii atrage sute de mii de români la biserică. Aceștia vor dori să apuce să-și ia o sticlă cu apă sfințită, motiv pentru care multe lăcașe de cult au decis să cheme jandarmii ca să păzească apa.

La Biserica Buna Vestire din Brăila, un loc în care an de an se adună mii de oameni în această zi, pregătirile au început deja.

Acolo, pelerinii primesc agheasmă dintr-un izvor aflat sub unul dintre cele trei altare ale lăcașului de cult.

Pentru a nu se forma cozi, voluntarii au pregătit sticle cu apa sfinţită, scoasă din subsolul bisericii.

Bidoanele au fost depozitate în catacombele lăcaşului de cult și au fost păzite de jandarmi. Unii credincioşi, care nu pot ajunge astăzi la slujbă, au fost joi seară să ia agheasmă.

Femeie: „Ne vindecă. Sunt minuni care se fac. Să creadă lumea în biserică și în cel sfânt, bunul Dumnezeu. Eu am fata bolnavă și această agheasmă este foarte puternică.”„Am auzit, nu am văzut, dar cred că sunt adevărate. Mai mult ca sigur. Atunci când ai credință totul e posibil” spune altă credincioasă. „O iau dimineața, pe stomacul gol” explică un bărbat.

Despre Izvorul Tămăduirii din Brăila se spune că ar avea apă vindecătoare doar în prima săptămână de după Paște. În aceste zile, oraşul devine un adevărat centru al Ortodoxiei.

SURSA