MENIU

Iulie, record la vacanţe: Suma uriașă pe care au cheltuit-o românii în străinătate

Sursa foto: Pixabay

Românii au cheltuit peste jumătate de miliard de euro pe vacanța în străinatate, doar în luna iulie. Datele BNR arată că în a doua lună a verii, turiștii români au lasat cei mai multi bani în Grecia, Turcia şi Bulgaria.

Luna iulie a acestui an a fost cea mai bună lună de vară pentru vacanțe în străinătate, conform datelor Băncii Naţionale a României. Românii au lăsat în afară circa 561 milioane euro, fiind peste nivelul înregistrat în iulie 2019, cel mai bun an pentru turism, de 452 mil. euro.

Totuși, biletele de avion nu au fost scumpe, potrivit raportului BNR, turiștii români au plătit prețuri pornind de la 20 de euro.

Lunile de vară din acest an au fost cu mult mai bune decât cele din 2019 înainte de pandemie.

După ce Grecia şi Turcia au intrat pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, Bulgaria a înregistrat un volum de turişti chiar mai mare decât în 2019. Presa locală scria însă că românii nu cheltuie prea mult în magazinele și tarabele de pe litoralul bulgăresc.

În primele şapte luni ale acestui an, românii au cheltuit pe vacanţele în afara ţării circa 2,2 miliarde euro, in timp ce turiştii străini au lăsat doar 1,2 miliarde euro în România.

Mai multe articole despre:
iulie vacanta romani