MENIU

Iulian Cristache (reprezentant al părinților): ”Sunt multe necunoscute despre redeschiderea școlilor, va trebui să punem umărul cu toții”

Școlile se redeschid din 8 februarie

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a avut o primă reacție, la Realitatea Plus, după decizia Președintelui Klaus Iohannis privind redeschiderea școlilor din 8 februarie. Susținând necesitatea revenirii la cursuri în format fizic, Iulian Cristache a atras atenția, marți, asupra mai multor riscuri. 

”Așteptăm ordinul comun, acolo sunt semnele de întrebare. Trebuie să aflăm cum putem trimite copiii la școală, ce se va întâmpla dacă vom avea un profesor sau un copil care se infectează. 

Dacă un profesor se infectează, intră în concediu medical și nu mai poate preda decât online. În cazul unui profesor de specialitate, trebuie să cauți un altul care, probabil, să predea în sistem hibrid. 

Sunt multe necunoscute, nu va fi absolut deloc ușor, dar trebuie să deschidem școlile. 

Vorbim și de noua tulpină, trebuie să stabilim ce se întâmplă dacă va crește numărul infectărilor. 
Trebuie să avem mare grijă în unitățile de învățământ să avem dezinfectați, să facem instructaj profesorilor, care vor fi și asistenți medicali, și baby sitteri. 
Va fi nevoie de o muncă asiduă, să punem umărul cu toții pentru că altfel nu vom mai vorbi de școală pentru următorii 2-3 ani. 
Avem nevoie de consilieri la nivelul unităților de învățământ. În mediul rural lipsesc sau sunt doar unde se apelează la ei. 
Riscul major este când copiii pot transmite virusul propriilor familii”, a spus Cristache la Realitatea Plus. 

Citește și: ”VIDEO Klaus Iohannis, ANUNȚUL MOMENTULUI. Pe 8 februarie, SE REDESCHID ȘCOLILE”