MENIU

Italia raportează cel mai mare număr de infectări de la debutul pandemiei

Record de cazuri Covid-19 în Italia

Autoritățile italiene au raportat, joi, 8.804 infectări, cel mai ridicat bilanț zilnic de la începutul pandemiei. Ministerul Sănătății a anunțat și 83 de decese, număr dublu față de ziua precedentă. 

Italia, prima țară din Europa lovită de pandemie, are al doilea cel mai mare bilanț al deceselor de pe continent după Marea Britanie. Numărul cazurilor de infectare depășește 381.600, iar cel al deceselor a ajuns 36.372. 586 dintre pacienții internați sunt la Terapie Intensivă. În ciuda exploziei de contaminări, numărul deceselor înregistrate zilnic rămâne însă redus față de vârful atins în martie și aprilie, când erau raportate și 900 pe zi, amintește hotnews.

Recent, autoritățile italiene au reintrodus noi restricții, printre care obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber, în toată țara. Premierul Giuseppe Conte pledează pentru prelungirea stării de urgenţă până în ianuarie 2021. Starea de urgență permite autorităților să ia măsuri mai dure și mai rapid, proporţionale cu riscurile pentru sănătate.

 

Mai multe articole despre:
italia covid-19 record de cazuri