MENIU

Italia prelungește restricțiile de călătorie până în octombrie. Românii, în carantină 14 zile

Italia prelungește restricțiile de călătorie până în octombrie

Autoritățile din Italia au decis prelungirea măsurilor necesare pentru combaterea transmiterii noului coronavirus până pe 7 octombrie. Printre acestea se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise. Rămân în vigoare și restricțiile care îi vizează pe turiștii străini, în cazul celor din România fiind valabilă carantina de 14 zile.

Masca de protecție este obligatorie în spații închise precum magazine, restaurante şi transportul public. În aer liber, masca este obligatorie între orele 18:00 şi 06:00. Discotecile rămân închise, iar marile evenimente, precum meciurile de fotbal, pot avea loc fără public.  

În privința restricțiilor de călătorie, majoritatea rămân în vigoare. Cetățenii din România și Bulgaria intră obligatoriu în carantină două săptămâni. Cei care revin în Italia din Spania, Malta, Grecia şi Croaţia trebuie să prezinte un test Covid-19, iar pentru cetățenii din alte 17 țări există o interdicție de călătorie. Este vorba despre Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herţegovina, Columbia, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Serbia, Muntenegru şi Kosovo, anunță Agerpres.

Mai multe articole despre:
italia restrictii de calatorie covid-19 romania