MENIU

ISU Dolj confirmă că mai multe autospeciale au greșit adresa la incendiul de la Spitalul de Psihiatrie Craiova

Clinica de Psihiatrie a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova

ISU Dolj a venit cu explicații legate de relatarea unor martori, potrivit cărora mai multe autospeciale chemate să intervină la incendiul de la Spitalul de Psihiatrie Craiova au  ajuns la o altă unitate spitalicească. Comunicatul confirmă informația, precizând că pompierii chemați ar fi fost derutați de luminile de intervenție ale unei ambulanțe.

Cinci autospeciale, trei de stingere cu apă și spumă, una de descarcerare grea și una de intervenție și salvare de la înălțime au ajuns, inițial, la altă adresă din apropiere.

"Precizăm că autospecialele de la această subunitate (Detașamentul 1 de Pompieri Craiova - N.R.) au ajuns inițial la o altă unitate sanitară din zonă (zona Parcului Romanescu din Craiova), aflată pe traseul de deplasare, întrucât echipajul aflat în prima autospecială, din fruntea colonei de deplasare, a avut impresia că observă semnalele luminoase ale unei ambulanțe aflate în incinta acelei unități sanitare și crezând că acolo este incendiul." a transmis ISU Dolj.

În scurt timp, echipajele au realizat că se află la altă secție, cea de Pediatrie și s-au deplasat către locul intervenției, unde au ajuns în timp scurt.

Comunicatul precizează că subunitate de pompierii care a ajuns cu întârziere s-a deplasat, oricum, preventiv, iar focul a fost stins de colegii de la Detașamentul 2 de Pompieri Craiova, primul solicitat să intervină.

"În urma incendiului au ars materiale textile (lenjerie de pat, pătura, pernă, saltea, îmbrăcăminte, etc.), covor PVC(linoleum), transformator electric 220V - 24V și s-au degradat tâmplarie PVC ferestre, suprafaţă vitrată (geamuri), zugrăveala încăperilor, camera de supraveghere video, vopseaua uşilor metalice, tavan rigips, corpuri de iluminat (24V), tocăria uşilor, zugrăveala încăperilor învecinate", mai precizează ISU Dolj.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenţionată a iunei surse de aprindere cu flacără pentru a genera incendiul.