MENIU

Istoric, despre scandalul din Familia Regală: Ce se va întâmpla după moartea Regelui Mihai

Istoricul Lavinia Betea a comentat la REALITATEA TV scandalul izbucnit în sânul Casei Regale şi a precizat că "acest episod nu va rămâne în istorie". "Regele Mihai va rămâne ultimul rege al României", este părerea istoricului, care a menţionat că tânărul Nicolae a dat dovadă de mai multă înţelepciune prin declaraţiile sale publice. 

Casa Regală a anunţat că în seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills, cunoscut drept Principele Nicolae, a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. "Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale", a anunţat Casa Regală.

Istoricul Lavinia Betea a comentat la REALITATEA TV reacţiile protagoniştilor. "Acest episod nu va rămâne în istorie, însă oferă nişte indicii despre personalitatea protagoniştilor", a spus Lavinia Betea.

Să-ţi închei conturile cu Poliţia mi se pare cu totul nepotrivit 

Istoricul spune că a privit ştirea cu oarecare surpriză, mai degrabă de neplăcere, pentru că momentul era prezentat după ce Regele Mihai primise binecuvântarea. "În astfel de momente, un om care se află pe patul de suferinţă îi iartă pe toţi cei care rămân aici şi la rândul lor, cei rămaşi aici, îl iartă. Gestul de a-ţi regla conturile de familie cu ajutorul poliţiei mi s-a părut mai mult de la periferia satelor. Să-ţi închei conturile cu Poliţia mi se pare cu totul nepotrivit. În acelaşi timp, maniera în care s-a exprimat tânărul Nicolae, mi se pare că dă dovadă de mai multă înţelepciune decât ceilalţi membri ai Casei Regale ale căror comportamente nu se ridică la înălţimea aşteptărilor, nu faţă de persoane cu sânge albastru, ci faţă de nişte persoane cultivate", a mai spus aceasta. 

Regele nu ştie de scandal

Lavinia Betea crede că Regele Mihai este străin de acest scandal.  "Cu certitudine bunicul este străin de tot ce se întâmplă. Dacă bunicul a condamnat atât de dur pe tânăr pentru escapada amoroasă a fost tot o reacţie îndreptată împotriva tatălui său, regele Carol al II-lea. Lucrurile s-au schimbat, noi trăim într-o societate modernă, oamenii aceştia nu au apucat să aibă nişte angajamente în faţa cetăţenilor de astăzi ai României, comportamente de acestea sunt cu totul diferite faţă de nobleţea pe care o reclamă", a mai spus istoricul. 

Regele Mihai, ultimul rege al României 

Istoricul Lavinia Betea consideră că Regele Mihai va rămâne ultimul rege al României. "Regele Mihai este o emblemă pentru istoria României. Întâmplarea a făcut să fiu de faţă la prima întâlnire a Principisei Margareta la Bucureşti, nu ştiau să spună o frază în limba română", spus istoricul care consideră că ceilalţi protagonişti şi-au luat titlurile şi au încercat să intre în istorie fără succes.