MENIU

Istoric de CORUPȚIE la Consiliul Județean Prahova. Predecesorii lui Dumitrescu s-au confruntat cu dosare penale

Consiliul Județean Prahova/ Captură video

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost pus sub urmărire penală, însă este doar ultimul nume de pe lista liderilor locali din Prahova care au probleme cu justiția. Doi predecesori ai săi au fost de asemenea vizați de dosare de corupție și au primit condamnări cu executare în primă instanță. 

Iulian Dumitrescu nu este singurul președinte al Consiliului Județean Prahova din ultimii 30 de ani care s-a ales cu un dosar de corupție. Florin Serghei Anghel, care a fost președinte al instituției între 2004 și 2008 și Mircea Cosma, care a avut trei mandate la conducere, au avut și ei probleme penale.

Florin Anghel a fost ales președinte al CJ Prahova în 2004 din partea PNL, însă apoi a trecut la Partidul Conservator și și-a încheiat mandatul la PDL. El a fost inculpat în dosarul Ciuperceasca, după ce l-a împuternicit pe fostul director al Parcului Industrial Plopeni să înstrăineze terenuri dintr-o fostă unitate militară. Ulterior, bunurile au fost vândute fără să fi fost evaluate și fără desfășurarea unei licitații.

În 2016, Mircea Cosma, care a avut trei mandate în fruntea CJ Prahova, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu, iar fiul acestuia, Vlad Cosma, a primit 5 ani pentru trafic de influență. Ulterior, aceștia au scăpat prin prescrierea faptelor.