MENIU

"Istoria" scrisă de propaganda lui Putin ar putea deveni obligatorie pentru toți elevii și studenții

Ministerul rus al Educației intenționează să introducă un curs suplimentar despre istoria Rusiei în liceu, care se va numi chiar "Rusia este istoria mea". Anunțul completează alte 2 propuneri care vizează ca istoria să fie predată încă din prima clasă primară, iar în universități să fie predată la toate profilurile.

„O propunere oportună este introducerea unui astfel de curs integrat „Rusia este istoria mea” în liceu, în care să parcurgem încă o dată întreaga istorie a țării noastre”, a declarat ministrul Educației, Serghei Kravtsov, relatează RIA Novosti .

Potrivit acestuia, un astfel de curs va permite să discutăm din nou cu elevii de liceu „evenimente istorice semnificative, fapte, impactul lor asupra formării statului nostru” și va ajuta la formarea unei imagini competente asupra lumii.

Kravtsov a pomenit și de faptul că "evenimentele de astăzi legate de sfârșitul RĂZBOIULUI DE 8 ANI își vor ocupa locul care îi cuvine în acest curs”, a spus Kravtsov.

La începutul lunii aprilie, ministrul a propus introducerea studiului istoriei din clasa I, precizând ulterior că nu va fi vorba despre o materie de sine stătătoare, ci despre „educația istorică” în cadrul disciplinei „Lumea din jur”.

În luna mai, potrivit unui sondaj făcut chiar de institutul rus de specialitate, aproape jumătate dintre ruși s-au opus ideii, procentajul celor care au fost de acord fiind mai mic, iar diferența reprezentând-o nehotărâții.

Tot în mai, Ministerul Educației și Științei a propus creșterea volumului de predare a istoriei Rusiei în universități. Departamentul consideră că această materie ar trebui studiată în valoare de cel puțin patru unități de credit (144 de ore academice).


 



Mai multe articole despre: