MENIU

Nicolae Ciucă, după sedință de urgență pe tema isteriei carburanților. Toate companiile petroliere, CONTROLATE. Sancțiuni dure pentru cine a speculat situația

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat controale de amploare și sancțiuni dure pentru toți cei care au profitat de isteria privind scumpirea carburanților. Șeful guvernului a afirmat, la finalul ședinței de urgență pe această temă că România nu are o problemă legată de alimentarea cu carburanți și nici nu este amenințată de o explozie a prețurilor.  

„Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca din lăcomie sau orice alte motive să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor.

Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. (...) ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare economică.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiuni severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici”, a anunțat Nicolae Ciucă.

Ședință de urgență la Guvern a fost convocată după haosul care a cuprins întreaga țară, din cauza prețului carburanților. La ședință au participat miniștrii Energiei și Economiei, dar și pe șeful ANPC, la Guvern.

Mai multe articole despre:
ciuca guvern sedinta de guvern preturi benzina