MENIU

Israelul simulează un atac devastator asupra Iranului. Sunt vizate instalațiile nucleare

Israelul simulează un atac devastator asupra Iranului / Foto: Profi Media

Tensiunile din Orientul Mijlociu cresc, asta pentru că Israelul simulează un atac devastator asupra Iranului. Sute de avioane de luptă s-au ridicat de la sol pentru a simula nimicirea țintelor aflate la mare depărtare de granițele Israelului. Întregul exercițiu va dura o lună. 

Forțele de Apărare Israeliene simulează cel mai mare exercițiu din istoria sa cu mii de soldați și rezerviști. Sute de avioane de luptă, de transport și de realimentare au decolat către Cipru și își testează raza de acțiune.

Israelul simulează bombardamente aeriene la scară largă împotriva insalațiilor nucleare din Iran. Guvernul de la Ierusalim se pregătește de scenariul în care trebuie să ia măsuri preventive.

„Închei un tur al exercițiului pe care Forțele de Apărare Israeliene le efectuează în Cipru. Și spun tuturor, cetățenilor Israelului, că avem o armată bine antrenată care este pregătită pentru provocările cu care ne vom confrunta în viitor”, a precizat Beni Gantz, ministrul israelian al Apărării.

Militarii israelieni se antrenează în diferite tipuri de teren, inclusiv în natură, în zonele urbane, rurale și în zona de munte. Exercițiile Israelului au loc la 3 zile după ce Iranul a publicat imagini din buncărul subteran dotat cu drone hipersonice, acolo unde se află și focoasele nucleare ale regimului de la Teheran.

„Prezența forțelor străine lângă noi nu pot și nu vor crea niciodată securitate regională. Problema regională trebuie rezolvată prin discuții, negocieri și întâlniri cu oficialii și liderii țărilor din regiune”, a declarat Ebrahim Raisi, președintele Iranului.

Declarația cinică a liderului iranian vine la scurt timp după ce mișcările islamiste din Irak, finanțate de Iran, au lovit cu rachete o bază aeriană a Statelor Unite și a altor aliați. Analiștii militari susțin că Irakul a devenit principalul tărâm de bătaie între Iran și Occident. 

Mai multe articole despre:
israel israel atac iran instalatii nucleare iran