MENIU

Israelul impune certificatul verde pentru toate persoanele de peste 3 ani. Alertă din cauza variantei Delta

Noi restricții în Israel

Varianta Delta a coronavirusului alertează autoritățile din Israel. În urma creșterii constante a noilor infectări, grupul guvernamental însărcinat cu gestionarea epidemiei a extins utilizarea ”certificatului verde” pentru accesul la majoritatea evenimentelor publice, inclusiv pentru copiii de peste 3 ani. 

De miercurea viitoare, toţi adulţii trebuie să prezinte un certificat (”green pass”) care să ateste că au fost vaccinaţi, au trecut prin boală sau au fost testaţi negativ. În locurile în care este necesar certificatul verde, copiii de peste 3 ani trebuie să aibă un test negativ la Covid.

Este vizat, printre altele, accesul la evenimente sportive şi culturale, în centre de fitness, restaurante şi săli de conferinţă. La evenimentele din săli închise fără locuri pe scaune vor putea participa cel mult 1.000 de persoane, iar la cele în aer liber, până la 5.000 de persoane. Evenimentele private sunt limitate la 50 de persoane în interior şi 100 în exterior.

În magazinele cu o suprafaţă de vânzare mai mare de 100 de metri pătraţi, începând de luni este permis doar un client la 7 metri pătraţi.

Citește și: ”Tratament-MINUNE împotriva Covid, descoperit de cercetătorii israelieni. Cum acționează EXO-CD24”

Israelul a introdus certifictul verde în februarie. 
Până în prezent, peste 58% din populația țării, de aproximativ 9,4 milioane de persoane, este complet vaccinată. 
Mai mult, Israelul a fost prima ţară din lume care a început să administreze și a treia doză de vaccin, potrivit Agerpres

Miercuri, Israelul a raportat 5.755 de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2. Ministerul Sănătății a avertizat că, pentru prima dată din martie, numărul pacienţilor cu forme severe a crescut la 400.