MENIU

Israelul a decis: Campania de vaccinare antiCovid-19 va începe pe 27 decembrie

Israelul a decis: Campania de vaccinare antiCovid-19 va începe pe 27 decembrie

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat, miercuri, că ţara sa va începe administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 pe data de 27 decembrie, după ce un prim lot al vaccinului Pfizer a ajuns în țară, relatează AP.

Anunțul a fost făcut cu câteva ore după ce Emiratele Arabe Unite au precizat că un vaccine chinezesc împotriva COVID-19 testat de federație în regiunile sale are o eficiență de 86%. Deși anunțul său a fost sărac în detalii, a marcat, practic, prima declarație oficială legată de eficacitatea vaccinului. 

Tot ieri, Netanyahu a salutat primul transport de doze de vaccin Pfizer ajuns în Israel, pe care l-a numit „o zi mare de sărbătoare” pentru țară. În plus, sute de mii de doze suplimentare sunt așteptate în zilele următoare.

„Cred în acest vaccin. Mă aștept să primească aprobarea corespunzătoare în zilele următoare”, a spus Netanyahu, adăugând că intenționează să fie primul care va face vaccinul antiCovid pentru a da un exemplu în acest sens populației.

Într-o conferință de presă susținută miercuri seara, Netanyahu a declarat că o campanie publică de vaccinare va începe pe data de 27 decembrie, serviciile de sănătate publică vor putea administra 60.000 de doze pe zi. El a numit acest lucru „un număr mare” într-o țară de 9 milioane de oameni.

Persoanele vaccinate vor primi carduri speciale sau aplicații pentru telefoane, pentru a le permite să circule liber, pentru a ajuta la redeschiderea economiei, dar și pentru a încuraja și pe alții să se vaccineze.

„Aducem sfârșitul virusului”, a mai spus acesta.

 

 

 

Mai multe articole despre:
israel campanie vaccinare israel