MENIU

Israel a început imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele de peste 50 de ani

Israel a început imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele de peste 50 de ani

Israelul a început administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID-19 persoanelor de peste 50 de ani, la două săptămâni de la vaccianrea celor de peste 60 de ani.

A treia doză de vaccin anti-COVID-19 se face cu serul de la Pfizer/BioNTech.

Premierul israelian Naftali Bennett a anunţat că vârsta minimă pentru primirea acestei doze de rapel a fost redusă la 50 de ani.  

„Campania de vaccinare a populaţiei în vârstă de 60 de ani şi peste este un mare succes (...). Aceasta este o etapă importantă în lupta împotriva variantei Delta şi fac apel la toţi cei peste 50 de ani să se prezinte începând de mâine (vineri) dimineaţă pentru a se vaccina", a anunțat șeful Executivului din Israel, după ce decizia a fost aprobată de un comitet de experţi.

Până în prezent, peste 775.000 de israelieni au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Israelul a început vaccinarea masivă împotriva COVID-19 de la jumătatea lunii decembrie 2020, ajungând pe 1 ianuarie 2021 la puțin peste 950.000 de persoane vaccinate cu prima doză, adică 10,2% din populația totală. Imunizarea a început tot cu serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech. Așa a scăzut fulminant numărul de infectări. 

În ultimele săptămâni, în Israel, rata infectărilor a crescut accelerat din cauza răspândirii variantei Delta de coronavirus, foarte contagioasă, în rândul celor nevaccinați, dar și la cei vaccinați cu mai mult de șase luni.