MENIU

Isărescu: Impactul pestei porcine n-a fost luat în calcul la inflație

România a importat anul trecut cantităţi mari de carne de porc şi importă din Polonia şi Ungaria, dar noua preocupare legată de pesta porcină nu a fost introdusă încă în calculele privind inflaţia, susţine guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.


"Din datele noastre, pentru că avem oameni care se plimbă prin pieţe, nu ştiu dacă ştiţi, i-aţi întâlnit, se duc prin pieţe şi mai se uită la preţuri, deocamdată preţurile la produsele alimentare sunt chiar pe bune. Dumneavoastră vă referiţi la noua preocupare cu pesta porcină. Să vedem. Nu am introdus-o încă în calculele noastre să vedem care va fi impactul. Oricum, România a importat anul trecut cantităţi mari de carne de porc. Nici nu vă vine să credeţi cât de mult a importat. Asta este o realitate. Şi importă din Polonia, din Ungaria", a spus Isărescu, citat de agerpres.ro.

Pesta porcină africană s-a extins la aproape 100 de localităţi din opt judeţe, fiind confirmate în total 578 de focare, însă în zona de sud-est a României evoluţia bolii este extrem de agresivă.

Mai multe articole despre:
pesta porcină