MENIU

Isărescu a răspuns scrisorii lui Dragnea: Nu împingeţi prea mult lucrurile, suntem în Săptămâna Mare

<p>Mugur Isărescu</p>

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, că a răspuns scrisorii primite anterior de la preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, menţionând că nu doreşte să dea amănunte din acest răspuns întrucât Dragnea anunţase că va da publicităţii scrisoarea respectivă.

„Noi - Consiliul da Administraţie - BNR - acţionăm în baza unui mandat. Şi oamenii politici au un mandat, cel popular, au dreptatea lor. Am purtat şi un dialog verbal, cu partidele de Opoziţie, iar preşedintele Camerei Deputaţilor a preferat calea scrisă. I-am răspuns, tot pe cale scrisă. El a spus că va da publicităţii acest răspuns, deci n-o să vă dau amănunte din scrisoare. Nu împingeţi prea mult lucrurile că suntem în Săptămâna Mare”, a spus Mugur Isărescu, răspunzând unor întrebări insistente din partea jurnaliştilor, la briefing-ul de presă de după şedinţa de politică monetară a conducerii BNR.

Potrivit MEDIAFAX, printre factorii de risc la adresa inflaţiei, banca centrală a identificat „politicile fiscale, piaţa muncii şi eviluţia preţurilor administrate”.

„Aceasta este invitaţia noastră, pe care o găsiţi în fiecare comunicat al BNR - un mix de politici economice. Nu orice măsură de politică monetară poate contrabalansa lucrurile, dacă au loc relaxări fiscale. Mixul acesta de politici nu este uşor de găsit”, a mai spus Mugur Isărescu.

Reamintim că, în luna februarie, Liviu Dragnea a anunţat că îi va scrie guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pentru a obţine câteva răspunsuri privind creşterea inflaţiei.

"Eu o sa trimit o scrisoare domnului guvernator cu nişte puncte de vedere adunate de la mai mulţi specialişti şi din partea mea. Şi vreau să primesc nişte răspunsuri. Nu vreau să discut acum pe genunchi, pentru ca e un subiect foarte important. Aş vrea să văd şi care a fost implicarea BNR în asta, pentru că este o chestiune foarte serioasă", a spus Dragnea.

Mai multe articole despre:
Mugur Isărescu