MENIU

Iranul, din nou în ALERTĂ: 221 de decese în ultimele 24 de ore. Creștere bruscă a cazurilor noi de coronavirus

Iranul, din nou în ALERTĂ: 221 de decese în ultimele 24 de ore. Creștere bruscă a cazurilor noi de coronavirus

Val de cazuri de decese ca urmare a infecției cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Printre țările cu bilanț negru se numără și Iranul, care a anunțat, astăzi, un nou record al deceselor cauzat de infecția cu virusul SARS-CoV-2, al patrulea în 11 zile în Republica islamică, unde epidemia a revenit în forţă de câteva săptămâni, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Din nefericire, în ultimele 24 de ore am pierdut 221 dintre compatrioţii noştri din cauza maladiei COVID-19", a declarat Sima Sadat Lari, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţi, într-un briefing de presă.

Ca urmare a cifrelor înregistrate în ultimele 24 de ore, Iranul - țară care s-a aflat la un moment dat pe locul al doilea la nivel mondial în topul statelor cel mai puternic afectate de pandemia de coronavirus - a ajuns astăzi la un total al deceselor de  12.305.

De asemenea, "numărul (noilor) pacienţi identificaţi (începând de miercuri) este de 2.079", a mai spus oficialul iranian din Sănătate, fapt ce face ca bilanţul oficial al cazurilor de COVID-19 confirmate să ajungă la 250.458.

În urma creşterii numărului de noi infectări, autorităţile au impus obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise şi au în vedere noi restricţii în provinciile cela mai afectate de epidemie.

Mai multe articole despre:
iran bilant iran coronavirus