MENIU

ÎPS Calinic despre vaccinarea anti-COVID: Aveți libertatea de a alege, însă nu înainte de a lua sfat de la oameni competenţi

ÎPS Calinic despre vaccinarea anti-COVID: Aveți libertatea de a alege, însă nu înainte de a lua sfat de la oameni competenţi

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților le-a recomandat credincioșilor să nu ia măsuri pripite în privința vaccinării anti-COVID și să se informeze. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților le-a recomandat credincioșilor care vor participa la sărbătoarea Botezului Domnului să respecte toate restricţiile impuse de pandemie, de la deplasarea pe un culoar special amenajat și păstarea distanței până la purtatul măștii de protecție.

”Dumnezeu nu ne îngrădeşte libertatea de a alege. Având în vedere că suntem în mileniul III, lucrurile trebuie făcute la lumină şi în cunoştinţă de cauză. Or, mie lipsindu-mi această cunoştinţă de cauză, nu vă pot spune dacă să vă vaccinaţi sau nu, ci vă las libertatea de a alege, însă nu înainte de a lua sfat de la oameni competenţi şi de a vă informa temeinic”, i-a răspuns  arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, unei credincioase care a adus în discuție acest subiect, pe pagina de internet a Arhiepiscopiei.

”...nu cunosc conţinutul acestui vaccin şi nici suficiente date ştiinţifice privind din posibilele reacţii adverse, imediate sau în timp, ale acestuia. Aşa că, fiind vorba de sănătatea, respectiv de viaţa cuiva, să-mi fie cu iertare, dar neavând niciun fel de acreditare în acest sens, nu mă pot pronunţa," a mai scris înalta față bisericească.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat că va oferi credincioșilor agheasmă în 5 mii de sticle îmbuteliate, la sărbătoarea Botezului Domnului.

„Credincioşii sunt rugaţi să respecte restricţiile impuse de pandemie, deplasându-se pe culoarul special amenajat, păstrând în mers distanța de 1,5 m și purtând mască de protecție”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.