MENIU

Condamnare cu suspendare în cazul Ionuț. Familia copilului ucis de câini primeşte 2,4 milioane euro

Ionuț, copilul ucis de câini

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 2 l-au condamnat vineri pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde copilul Ionuț Anghel a fost ucis de maidanezi, în anul 2013, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

De asemenea, instanța a condamnat Administrația Domeniului Public Sector 2 București la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, aceeași sumă urmând să achite și SC Tei Rezidențial SRL București, notează Agerpres.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu să plătească în solidar următoarele sume: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuț), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Felicia (mama lui Ionuț) și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuț).

Magistrații au menținut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidențial SRL, până la concurența sumei de 1,7 milioane euro.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ionuţ şi Andrei Anghel au fost surprinşi de camerele de luat vederi din parc în timp ce se jucau pe o alee, fără ca bunica lor să-i supravegheze. La un moment dat, fratele lui Ionuţ este adus în parc de mână de către un bărbat. Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după câteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii.

Sunt ultimele imagini în care Ionuţ apare plin de viaţă, jucându-se cu fratele său. Puţin mai târziu, acesta a fost descoperit pe un teren viran fără suflare, cu trupul sfâşiat de câinii vagabonzi.

Instanţa a început dezbaterile în procesul morţii lui Ionuţ Anghel în 9 septembrie, la mai mult de un an de la moartea băieţelului. Primul termen al dosarului s-a amânat la cererea proprietarului terenului unde a avut loc tragedia, deoarece acesta nu avea un avocat.

La al doillea termen au fost audiaţi părinţii şi bunica băiatului, iar ulterior funcţionari din Administraţia Domeniului Public Sector 2, şefi şi membri ai unor asociaţii de protecţia animalelor, precum şi o serie de martori care au interacţionat cu fratele lui Ionuţ Anghel după producerea tragediei.

Tragedia s-a întâmplat pe 2 septembrie 2013

Doi fraţi de 4, respectiv 6 ani, sunt atacaţi de șase maidanezi pe un teren privat din Capitală. Băiatul cel mare reuşeşte să scape, dar mezinul este sfâşiat de animale. Copiii fugiseră de lângă bunica lor din parcul Tei.

„Nici cinci minute. Nu a durat cinci minute, dacă plecam după bancă nu știa de unde să mă mai ia. Și am stat pe bancă să aștept. I-am căutat. Am întrebat lumea”, a povestit atunci bunica lui Ionuț.

Tatăl lui Ionuț: "Dacă se vrea, se pot rezolva lucrurile"

Tatăl lui Ionuţ, copilul ucis de câini, Valentin Anghel, a declarat la Realitatea TV legat de problema câinilor din Bucureşti că, din fericire, în Capitală, lucrurile s-au mişcat bine şi că nu mai sunt aşa multe haite de maidanezi.

"Din fericire lucrurile s-au mişcat bine. În Bucureşti nu mai sunt haite de maidenezi", a afirmat acesta, adăugând că a mai semnalat anumite probleme, în cimitir, dar câinii au fost luaţi a doua zi.

"Dacă se vrea, se pot rezolva lucrurile", a precizat Valentin Anghel.

Mai multe articole despre:
justiţie proces dosar ionuţ