MENIU

Ionel Arsene, eliberat din arest şi pus sub control judiciar pentru 60 de zile

Surpriză de proporții in cazul lui Ionel Arsene. Judecătorii Curții de Apel Bacău au hotărât, miercuri, că preşedintele CJ Neamț poate fi judecat in stare de libertate, potrivit tvmneamt.ro. El a fost pus sub control judiciar după ce in primă instanță se hotărâse judecarea sa in stare de arest preventiv. Timp de 60 de zile, preşedintele CJ Neamţ are de respectat o serie de obligaţii, şi tot în acest interval la Tribunalul Neamț, judecătorul de cameră preliminară trebuie să stabilească legalitatea rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Printre obligaţiile stabilite prin măsura controlului judiciar este şi interdicţia de a desfăşura activităţile politice în exercitarea cărora se afla la momentul comiterii infracţiunilor.

Pe 18 ianuarie, Ionel Arsene a fost arestat pentru 30 de zile, iar pe 22 februarie a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă. El este acuzat că, în 2013, a primit mită 100.000 de euro. 

Șeful Consiliului Județean Neamț, mită de 100.000 de euro

În ordonanța de reținere se arată că, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat și președinte al PSD Neamț, ”a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în 

 

Mai multe articole despre:
DNA Bacău Ionel Arsene