MENIU

Ion Țiriac, pe locul 3 în topul Forbes. Peste 70 de români au averi mai mari de 50 de milioane de dolari - Cine sunt bogații României

Ion Țiriac

Peste 70 de români au averi mai mari de 50 de milioane de dolari. Primii 3 in clasamentul celor mai bogați romani au fost prezentați de publicația Forbes România. 

Pe primul loc este Daniel Dines, cu o avere de 7,7 miliarde de lei. Omul de afaceri a fondat împreună cu Marius Tîrcă, în 2005, compania de software UiPath. În 2018, a devenit prima companie românească din domeniul tehnologiei evaluată la peste un miliard de dolari.

„UIPath a devenit un unicorn, care este evaluat astăzi la 1.1 billion dollars”, a spus Dines, fondator UiPath.

Locul 2 în topul Forbes este împărțit între frații Dragoș și Adrian Pavăl, a căror avere este de 7,5 miliarde de lei. Cei doi dețin compania Dedeman, care în 2019 a avut parte de o creștere a cifrei de afaceri pentru al șaselea an consecutiv.

Ion Țiriac ocupă locul 3 în topul Forbes, având o avere de 6 miliarde de lei. Celebrul om de afaceri nu a renunțat la sport.

„Tenisul a fost o întâmplare la mine. Eram foarte bun foarte bun la tenis de masă, ca junior. Echipa din Brașov nu avea juniori și am luat racheta și într-o săptămână jucam la juniori”, a declarat Ion Țiriac.

Mai multe articole despre:
romani bogati