MENIU

Ion Ţiriac, la Jocuri de Putere: Nu am conturi în Panama, am o fundaţie acolo, cu 7 oameni în board

Omul de afaceri şi fostul tenismen Ion Ţiriac a fost invitatul lui Rareş Bogdan, miercuri seară, la emisiunea Jocuri de Putere.

"Videanu nici azi nu mi-a platit pariul. I-am spus sa nu faca stadionul in oras, e inghesuit. I-am spus ca n-o faceti cu 80 de milioane de euro. A costat 240 de milioane de euro... E greu de ajuns la stadion. Am fost la cateva meciuri, mi-a trebuit 2 ore sa ajung la stadion. Nu e in regula. Bine ca n-au facut sala acolo.

Le-am zis ca fac eu sala pana la 5-6000 de locuri. O Capitala merita o sala de sport. Suntem tara lui Hagi, Nastase, Nadia Comananeci. Am luat 29 de medalii la Sydney. Relatiile mele cu CIO sunt reci, poate chiar de gheata.

Marius Vizer a fost un om cu caracter, cu vointa, cu de toate. Vizer i-a cerut lui Bach sa spuna unde sunt banii. peste noapte... 60 la suta din federatiile internationale spun ca nu-l mai vor pe Vizer. Va dati seama cata coruptie e in lume?

Am fost in Panama acum o luna, dupa 50 de ani. M-am dus sa vad canalul. Mi s-a recomandat sa fac holdinguri in Panama, pentru ca sunt legale, acum 50 de ani. Nu trebuie sa inventez roata. Treaba e inteleasa gresit. E Berlin, e Bucuresti. Romania devine interesanta din punct de vedere fiscal. Impozitul este mic, impozitul pe dividende dispare.

Nu am conturi in Panama, conturile mele sunt in Europa. In Panama am o fundatie, pe care nu mi-o poate ataca nimeni. Am 7 oameni in conducerea fundatiei. Cred ca-mi convine Londra acum.Fiecare plateste taxe unde face banii. Holdingul nu face bani. Profitul trebuie declarat.

Mi se pare ca romanul are voie sa aiba conturi in strainatate. Ce babni fac in SUA, platesc in SUA. Ce fac in Spania, platesc in Spania. In Panama nu e treaba dumitale ce am. Am un holding, nu s-a inventat roata. N-am nicio treaba de taxe, beneficii", a spus Ion Ţiriac.

Mai multe articole despre:
Ion Tiriac