MENIU

Ion Ţiriac la Jocuri de Putere: Ca sportiv, am câştigat bani cât să-mi cumpăr un apartament la Paris

Omul de afaceri şi fostul tenismen Ion Ţiriac a fost invitatul lui Rareş Bogdan, miercuri seară, la emisiunea Jocuri de Putere. 

"Mie trebuie sa-mi repatriezi pe cei 4 milioane de romani. Uita de Panama. Paradise fiscale sunt multe. Ori au dreptul, ori e frauda. Daca n-ai drept sa ai cont acolo, nu ai. I-am spus lui Hoeness cum sa faca tribunele la stadion, la Allianz. Treburile trebuie sa fie transparente. Nu mai exista secrete bancare.

Am platit birul ca m-am nascut roman. La un moment dat, te saturi, ca nu se misca lucrurile. Am inteles gresit democratia.

De cand cu terorismul, toate conturile sunt la vedere. Nu ai voie să detii asupra ta mai mult de 10.000 de euro. Olanda a fost cel mai mare paradis fiscal, pentru ca avea taxele mai mici.

In cariera de jucator am castigat bani cat sa-mi cumpar un apartament de 80 de metri patrati la Paris. Dupa cariera de jucator, am castigat mai bine din comisioanele sportivilor pe care i-am reprezentat.

Sunt singurul roman care nu se pricepe la fotbal. Ma uit la fotbal, n-am pierdut multe meciuri ale naţionalei noastre.

Eu n-as lasa echipele sa ia mai mult de un strain. Trebuie sa crestem tineretul. Sunt 3500 de jucatori brazilieni in Europa. Fotbalul e un mare business, trebuie sa castigi. Uitati-va la fenomenul Hagi. E candidata la titlu Viitorul. Un singur om a facut asta.

Simona Halep este un talent enorm, intr-o activitate competitiva. Depinde de ea ce alege sa faca. Am respect pentru antrenorul ei, 90 la suta imi da ratiunea ca stie despre ce e vorba", a spus Ion Ţiriac la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Ion Tiriac