MENIU

Ion Ţiriac i-a făcut fiului său, Ion Ion, un cadou incredibil, de sute de mii de euro

Ion Ţiriac este un colecţionar renumit de maşini clasice şi scumpe. La show-room-ul său din Otopeni nu a expus doar omul de afaceri "bijuterii" pe patru roţi, ci şi Simona Halep. Galeria Foto.

Una dintre maşinile deosebite din colecţie a părăsit însă "garajul" de lux în 2011. Este vorba despre un Porsche 959, fabricaţie 1988, care a mers către fiul lui Ion Ţiriac, Ion Ion, în ziua în care băiatul afaceristului a împlinit 35 de ani.

"Masina aceasta nu mai este a mea, chiar dacă se află în Colectie. Când avea 15 ani, i-am promis lui Ion Ion că i-o dau când împlineşte 35 de ani. În ziua în care a ajuns la această vârstă, a venit la mine şi mi-a zis: "cheile!". Eu uitasem demult. Aşa că n-am înţeles ce chei cerea. Dar m-am lămurit repede. Abia aşteptam să mai plăteasca şi el pentru întreţinerea ei.

Asta pentru că această maşină trebuie să se întoarcă în fabrică la fiecare trei ani. Nu se poate altfel, chiar dacă maşina nu parcurge decât 30 – 50 km/an. Motorul ei foarte special trebuie desfăcut şi refăcut la fiecare trei ani pentru a o menţine în stare de funcţionare. Maşina m-a costat extraordinar de puţin pe vremea aia. Doar vreo 250.000 de mărci. În prezent ar costa circa 1 milion şi jumătate. Dar trebuie sa ştiţi că merge cu aproape orice fel de combustibil – gaz, petrol, benzină – cu tot ce vrei", a declarat Ion Ţiriac pentru "Capital“.

Cum arată maşina primită cadou de Ion Ţiriac, în Galeria Foto.

Mai multe articole despre:
Ion Tiriac cadou Porsche 959