MENIU

Ion Rădoi, liderul CONTROVERSAT al sindicatului de la metrou - Interese de MILIOANE de euro

Ion Rădoi. Foto: Inquam / Octav Ganea

Protestul de vineri de la metrou este condus de Ion Rădoi, șeful sindicaliștilor și fost parlamentar al PSD. Acesta este catalogat drept cel mai longeviv lider sindical, în spatele acțiunilor sale ascunzându-se interese de milioane de euro, relatează Realitatea Plus. 

Sindicatul Liber Metrou este condus, de peste 15 ani, de fostul parlamentar PSD, Ion Rădoi.

Protestul de vineri a fost declanșat după ce conducerea Metrorex au decis să desființeze magazinele, o afacere bănoasă pentru sindicat.

În baza unui contract semnat cu mulți ani în urmă, doar 36% din suma câștigată din închirieri ajunge la firma de stat, restul intrând în buzunarele firmelor conduse de liderii sindicali. În joc ar fi milioane de euro, potrivit Realitatea Plus. 

Afacerile au inceput în 1994, când Uniunea Sindicatelor Libere din Metrou și-a făcut firma, Sindomet SRL, și a încheiat un contract de asociere în participațiune cu Regia Autonomă de Exploatare a Metroului.

Citește și: ”Firma sindicatului METROREX, cifră de afaceri uriașă: profituri de 6,2 milioane de lei.”

De-a lungul timpului, Rădoi s-a opus tuturor miniștrilor Transporturilor. Mulți au cedat presiunilor făcute pentru că metroul este cel mai important mijloc de transport în comun din Capitală.