MENIU

Ion Țiriac vrea să dea în judecată BNR. "Îi fac o ofertă publică domnului Isărescu"

Tiriac si Isarescu

Omul de afaceri Ion Țiriac este dispus să dea în judecată Banca Națională dacă nu ajunge la o înțelegere cu Mugur Isărescu pe tema Arenele BNR.

Omul de afaceri Ion Țiriac a venit în Senat, la Comisia Economică, unde s-a discutat despre Arenele BNR, cele care acum sunt închise în lipsa avizului ISU.

Țiriac a explicat că Banca Naţională, proprietar al Arenelor BNR, nu se poate ocupa corespunzător de complexul sportiv şi nici nu îşi îndeplineşte principala obligaţie contractuală şi anume organizarea şi sposorizarea de competiţii la standarde naţionale şi internaţionale.

”Nici nu ştiu de ce am venit astăzi aici, cred că am venit degeaba, dar mă bucur că măcar dumneavoastră ne asculaţi, că nu ne ascultă nimeni de 20-30 de ani. Eu îi fac o ofertă publică domnului Isărescu, Băncii Naţionale şi vreau să cumpăr Arenele BNR. Îi dau de două ori, de patri ori, de 10 ori”, a explicat Ion Țiriac, care a completat că în cazul în care nu va putea să cumpere Arenele BNR va căuta prin acte şi va acţiona BNR-ul în judecată, potrivit Capital.ro.

Guvernatorul BNR cere 35 de milioane de euro pentru ca baza sportivă Arenele BNR să revină la Ministerul Tineretului şi Sportului, în contextul în care în 1991 a trecut în proprietatea băncii contra sumei de 233.000 de dolari.

Anunţul a fost făcut de ministrul Marius Dunca, prezent, miercuri, alături de omul de afaceri Ion Ţiriac şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, la Comisia Economică, Industrii şi Servicii din Senat, condusă de Daniel Zamfir, pe tema arenelor BNR, potrivit News.ro.

"Am avut două discuţii cu domnul guvernator şi sunt discuţii în continuare, dar la nivel declarativ, să vândă această bază. În aceste discuţii au solicitat suma de 35 de milioane de euro. BNR nu are activitate sportivă, nu am evaluat încă nimic, pur şi simplu a fost o discuţie. Eu trebuie să mă duc în Guvern, să vedem dacă suntem dispuşi să cumpărăm. Mai există şi varianta unui schimb cu unele imobile aflate în apropierea sediului central al BNR", a declarat Dunca în cadrul şedinţei.

Mai multe articole despre:
Ion Tiriac