MENIU

Anunțul medicilor de la Spitalul Elias despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu

<p>Ion Iliescu si sotia sa</p>

Ion Iliescu a fost transportat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, din cadrul spitalului Fundeni, anunță Realitatea TV. Ion Iliescu se află la Terapie intensivă și ar putea fi operat pe inimă, transmit surse citate de Realitatea.

Ion Iliescu, de urgență la spital. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală a declarat, luni, pentru Mediafax, că Ion Iliescu s-a prezentat la unitatea spitalicească, luni, pentru un control periodic, însă medicii au decis să-l transfere la Institutul C.C. Iliescu. Starea fostului președinte nu era gravă, a spus medicul.

Ion Iliescu, de urgență la spital. "Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnul Ion Iliescu prezenta o respirație greoaie, dispnee. Pentru siguranța dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă", a declarat, pentru Mediafax, Silvius Negoiță, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență Elias din Capitală.

Ion Iliescu, dus de urgență la spital

Ion Iliescu suferă și de cardiopatie ischemică. În vârstă de 89 de ani, Ion Iliescu suferă de cardiopatie ischemică şi, de peste 20 de ani, trăieşte fără vezică biliară. În 1994 i s-a extirpat vezica biliară. Conform medicilor, Ion Iliescu îşi face controale de rutină de două-trei ori pe an.

Ultima oară când a suferit o intervenție chirurgicală a fost în 2012. Ion Iliescu a fost operat în 16 ianuarie 2012, la Spitalul Elias din Capitală, când a suferit o intervenţie laparoscopică pentru extirparea unui polip de pe colon. A fost externat a doua zi.

În 7 aprilie 2012 Ion Iliescu a avut un puseu de tensiune, însă analizele efectuate au fost în regulă. El a lipsit atunci de la congresul PSD şi de la mitingul USL.

După intervenţia chirurgicală din ianuarie 2012, Ion Iliescu trebuie să revină periodic pentru control de rutină. De fiecare dată rezultatele au fost bune, a precizat conducerea Spitalului Elias în 2013. În 21 februarie 2013 a mai fost internat pentru analizele periodice.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a mai fost internat la Spitalul Elias din Capitală şi la sfârşitul lunii noiembrie 2011 din cauza unor tulburări digestive; i-au fost făcute analize, medicii constatând că nu are probleme majore de sănătate. Fostul preşedinte a fost externat în ziua următoare, el scriind pe blog că se simte bine şi că a avut "o indispoziţie digestivă".

În 24 noiembrie 2011 Ion Iliescu a suferit o colică biliară, dar a fost externat după puţin timp. Atunci, medicii au constatat că fostul şef al statului nu are probleme majore de sănătate după efectuarea mai multor analize.

Presa a speculat atunci că respectiva criză ar fi fost provocată de disputa avută cu Mircea Geoană la ședința Comitetului Executiv PSD, cu câteva zile înaintea excluderii acestuia din partid. În 22 noiembrie 2011, Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea lui Geoană din partid. Fostul lider a spus: Adio, tovarăşi! Ponta e o marionetă, Iliescu - o piază rea!. Victor Ponta este o "marionetă" a lui Iliescu şi Năstase. În aceeaşi seară , Iliescu, a calificat acuzele aduse de Geoană drept "o obrăznicie".

Nu a fost prima oară când preşedintele  Ion Iliescu a fost operat. În 15 martie 2008, a fost operat la cot de bursită (acumulare de ţesut adipos), tot la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală.

În anul 2007,  Ion Iliescu a fost supus unei alte intervenţii chirurgicale, de lărgire a arterelor care alimentează inima, într-o clinică din Paris. De fapt, Ion Iliescu nu se afla la prima intervenţie de coronaro-plastie.

Cu doi ani înainte, pe 18 mai 2005, Ion Iliescu a fost operat după un puseu de tensiune. Diagnosticul pus de medici a fost cardiopatie ischemică, o boală frecventă la persoanele de peste 50 de ani, după cum declara doctorul Sorin Oprescu, director la acea vreme la Spitalul Elias şi medical personal al lui Ion Iliescu.

Ateroscleroza coronară a lui Ion Iliescu a impus intervenţia chirurgicală pentru montarea a cinci stenturi de lărgire a arterelor care alimentează inima cu sânge. În 2006 a fost la un consult la Paris, la un an după efectuarea în ţară a montării unor stenturi.

Mai multe articole despre:
Ion Iliescu